Ewa Chodakowska to guru fitnessu. Rozruszała tysiące Polek i sprawiła, że poczuły się zdrowsze, sprawniejsze i piękniejsze.

Trenerka prowadzi szeroko zakrojoną działalność edukacyjną. Promuje aktywność fizyczną, prawidłową dietę, organizuje obozy treningowe, występuje w mediach, itp. Dla wielu osób jest wyrocznią, jeśli chodzi o spraw kondycji i ćwiczeń.

Reklama

Ewa Chodakowska bardzo prężnie prowadzi swoje profile w mediach społecznościowych. Na Instagramie obserwuje ją 1,9 mln osób, natomiast na Facebooku jeszcze więcej - 2 miliony. To właśnie za pośrednictwem tych platform trenerka dzieli się z fanami poradami dotyczącymi zdrowego stylu życia.

Co na grill zdaniem Ewy Chodakowskiej?

Ewa Chodakowska podpowiada, co zrobić, aby wakacyjne grillowanie było zdrowsze.
"Wystarczy kilka prostych modyfikacji! Wybieraj chude mięsa - zamień karkówkę, kiełbasę czy kaszankę na pierś z kurczaka lub rybę. Świetną alternatywą może być też tofu. W szaszłykach połowę mięsa zastąp warzywami. Papryka, bakłażan, cukinia, cebula czy pieczarki będą idealne! Nie zapominaj też o owocach - jabłka, banany czy ananas na grillu to prawdziwa poezja smaku!" - zaczęła swój wpis na Facebooku.

Ewa Chodakowska ma sposób na zdrowe grillowanie

Trenerka zwróciła także uwagę na to, że nie należy grillować mięso zbyt długo. Radzi, by używać odpowiednich przypraw. "Używaj własnych mieszanek przypraw, zamiast gotowych. Sięgaj po zioła jak rozmaryn, oregano, czosnek czy tymianek, które mają działanie antyoksydacyjne i ograniczają powstawanie szkodliwych związków podczas grillowania mięsa. Ustawiaj ruszt w górnej części grilla, z dala od bezpośredniego kontaktu z węglem i używaj wielorazowych tacek. Zadbaj o dodatek warzyw na stole. Kolorowa sałatka nie tylko urozmaici smaki, ale też będzie pięknie wyglądać!" - stwierdziła.

Co internauci sądzą o poradach Ewy Chodakowskiej?

Część fanów przyznaje Ewie Chodakowskiej rację. Są jednak tacy, którzy uważają, że przesadza. "Ale przecież jak raz na jakiś czas zjemy karkówkę czy kiełbasę lub kaszankę, to świat się nie zawali. Wszystko jest dla ludzi, bez przesady; Ani tofu ani kurczak nie są zdrowymi zamiennikami karkówki. Już lepiej zjeść sprawdzoną wieprzowinę. A najlepiej wołowinę z krowy ras mięsnych lub baraninę, kozinę i dziczyzn" - grzmią internauci.